.

Tabel Torsi Bolt Roda Mini

Danny Sparky

Spesifikasi Torsi Bolt Roda Mini, Kabeh Model.

Yen sampeyan pengin nginstal roda ing Mini, penting sampeyan kudu ngerti setelan torsi sing disaranake pabrikan. Nggunakake torsi sing tepat bisa mbantu supaya kumpul roda wis dipasang kanthi aman. Ing Bagan Torsi Kacang Roda Mini sing wis dikompilasi bisa digunakake minangka pandhuan referensi cepet dening pitulungan pinggir dalan panyedhiya utawa penggemar DIY nalika nggarap apa wae Mini kendaraan.

Nggunakake torsi sing disaranake dening pabrikan uga bisa njamin manawa ora ana tekanan utawa tekanan banget ing majelis sing dipasang ing rodhane. Sadurunge masang rodha, priksa torsi sing disaranake kendaraan sampeyan.

Rekomendasi Spesifikasi Torsi Roda Bolt Mini

nggawe model submodel Range taun Torque
MINI COOPER 15-INCH / HRDTP / CONV 2007 - 2017 105 ft-lbs
COOPER 15-INCI / HARDTOP 2002 - 2016 90 ft-lbs
COOPER S 15 ″ BASE / HARDTOP 2014 - 2015 Waca manual ft-lbs manual kanggo pamilik
COOPER S 16-INCH / HRDTP / CONV 2007 - 2017 105 ft-lbs
COOPER S 16-INCI / HARDTOP 2003 - 2016 90 ft-lbs
KERJA COOPER S 17 ″ OPT. / HRDTP / CONV 2007 - 2017 105 ft-lbs
KERJA COOPER S 17-INCH / HRDTP / CONV 2005 - 2016 90 ft-lbs

Copot utawa Pasang Rodha Ngarep utawa Mburi - Pandhuan Generik

Nalika nyopot lan nginstal rodha ing kendaraan sampeyan, tindakake pandhuan umum kasebut, nanging kanggo informasi luwih lengkap, waca manual pamilik sampeyan. Nalika ngeterake kendharaan, priksa manawa sampeyan nggunakake peralatan sing cocog lan yen mung ngangkat kendaraan saka titik jacking, siji roda saiki. Tansah blokir roda sing ngelawan saka sing dienggo nganggo cekak roda loro ing loro-lorone rodha supaya mobil ora bisa muter lan tiba ing jack nalika sampeyan nggarap. Aja nganti mlebu ing kendaraan nalika mung ngaso ing jack.

  • Tansah ngeculake kacang utawa bolt sing bisa dikunci nganggo tangan (gunakake bilah pemecah) lan ORA nggunakake bor dampak. Aja mlumpat utawa nggunakake sikil sampeyan ing bar breaker.
  • Copot rereget, residu minyak lan korosi saka permukaan kontak hub rim lan rodha.
  • Priksa bolt penahan cakram rem supaya pas.
  • Gunakake tempel anti-rebut ing rodha sing dipasang ing rim rodha.
  • Sabuk roda utawa kacang sing resik lan priksa utas sing rusak, gawe anyar yen prelu. Nganyari bolt rodha Manungsa waé! Aja nganggo minyak utawa pelumas ing kandang roda utawa baut.
  • Rim rodha kudu dipasang kanthi seragam ing cakram rem.
  • Sekrup ing bolt rodha utawa kacang lug lan kencengake kanthi tangan kanthi urutan nyebrang supaya bisa fokus ing rim rodha.
  • Kencengake bolt rodha utawa kacang lug menyang toque sing dikencengi sing ditemtokake kanthi urutan silang kanthi nggunakake kunci torsi sing dikalibrasi.
  • Priksa kabeh baut rodha utawa kacang lug kanthi urutan sing padha lan kencengi torsi pengetatan sing diwajibake yen perlu.
  • Ora ana kahanan nggunakake obeng pneumatik utawa listrik kanggo ngawut-awut lan ngencengi bolt rodhane.
.