.

Cara mlumpat miwiti mobil ing musim adhem Kanada

Srengenge X

Kepiye cara aku miwiti mobil nalika adhem ing njaba?

Kanggo miwiti, iki ditrapake kanggo kendaraan sing umure kurang saka 30 taun, sing artine disuntik bahan bakar. Miwiti mobil adhem cukup gampang yen sampeyan ngindhari sawetara kesalahan kritis.

1. Pateni peralatan listrik sing ora prelu ing mobil sampeyan.

Nalika mesin sampeyan adhem, mbutuhake tenaga batere luwih akeh tinimbang yen anget. Pateni aksesoris sing ora dibutuhake nalika sampeyan nggeser mesin, supaya tenaga luwih akeh langsung diwiwiti. Aja kuwatir, sampeyan bisa nguripake maneh yen mesin sampeyan wis murub.

2. Pateni tombol, nanging ora luwih saka 10 detik

Mesin sampeyan bakal 'kaku'. Iki tegese ana resistensi internal luwih akeh tinimbang biasane. Minyak kasebut luwih kenthel nalika adhem lan mesin mbutuhake usaha luwih kanggo ngindhari resistensi kasebut. Bagian baja adhem wis dikontrak, uga nambah gesekan. Yen sampeyan nguripake mesin, mesin kasebut bakal murub sajrone sawetara detik. Yen ora, priksa manawa sampeyan ora engkol luwih saka 10 detik. Iki bisa dadi panas banget kanggo wiwitan lan nyebabake kesalahan. Sawise 10 detik, wenehi starter istirahat sak menit sadurunge nyoba maneh.

 3. Aja pencet akselerator!

Mesin sing disuntik bahan bakar nyebarake bahan bakar dhewe menyang silinder nalika wiwitan. Mencet pedal akselerator nalika sampeyan nggeser mesin bakal nyebabake banjir. Nalika bahan bakar sing gedhe banget nyebabake busi lan ora bisa ngobong bahan bakar ing silinder. Yen sampeyan meksa nyepetake akselerator lan banjir mesin sampeyan, coba lebokake pedal akselerator menyang lantai, banjur engkol mesin sawetara detik. Nalika pedal wis tekan lantai, komputer mobil sampeyan nglereni pangiriman bahan bakar, supaya bahan bakar sing gedhe bisa uwal saka mesin. Banjur coba urip mesin maneh. Yen mesin ora diwiwiti, coba tips iki:

  • Mlumpat miwiti batere. Batere sing ringkih ora duwe daya sing dibutuhake kanggo ngatasi resistensi ekstra. Iki minangka indikasi yen sampeyan uga kudu ngganti batere, luwih-luwih yen mbutuhake mlumpat wiwitan mobil sampeyan asring.
  • Ayo mobil sampeyan istirahat 20 nganti 30 menit. Yen mesin sampeyan kebanjiran, mobil sampeyan lenggah sakedap, mula busi bakal garing. Banjur, coba engkol mesin maneh.
  • Pasang blok mesin sampeyan luwih anget. Sawetara mobil dilengkapi elemen pemanas sing dadi panas mesin. Luwih becik plug ing paling ora 60 nganti 90 menit, utawa wengi sadurunge, yen sampeyan ngerti manawa adhem. Priksa manawa sampeyan mencabut blok mesin luwih anget sadurunge sampeyan nyopir!

Yen sampeyan butuh pitulung karo mlumpat mobil sampeyan, Sparky Express bisa bantuan sampeyan karo layanan wiwitan mobil profesional ing wilayah kaya ing ngisor iki: Pickering, Ajax, Whitby, Oshawa, Markham, Stouffville lan Scarborough!

 

.