.

Tekanan Tirus Honda

Sparky Express

Apa Tekanan Ban sing Tepat Kanggo Motor Sampeyan?

Ban sing wis diunggahake kanthi bener iku penting kanggo fungsi lan keamanan kendaraan Honda sing bener. Nanging tekanan ban apa kudune?

Tekanan ban sing tepat kanggo Honda bisa beda-beda saka model, nanging kanggo umume model Honda nggawe lan tekanan ban sing disaranake antara 30-35 PSI (pon saben inci persegi). Kanggo nyegah rem sing kurang lan nyuda umur ban, aja nganti ban saya gedhe banget nganti meksa maksimal utawa sateruse.

iklan

Tekanan Tirus Honda sing Disaranake

Yen duwe tekanan ban sing pas ing ban Honda sampeyan, bisa beda-beda gumantung saka saben sedan utawa SUV Honda. Amarga kalorone model duwe kapabilitas kinerja, drivetrains, jinis awak, lan liya-liyane, tekanan ban CR-V sing disaranake bisa uga beda karo tekanan ban Accord sing disaranake. Priksa tekanan ban sing disaranake kanggo model Honda ing ngisor iki:

Yen sampeyan duwe model Honda sing taun kepungkur, lan sampeyan ora yakin apa tekanan ban sing cocog, priksa manawa mriksa Manua Sing duwe Hondal utawa priksa stiker ing njero lawang sisih drivere, (deleng gambar ing ngisor iki)

Stiker ing njero lawang sopir kendaraan Honda, nuduhake tekanan ban.

Kepiye Sampeyan Ngerti Tekanan Ban Kurang ing Honda Sampeyan?

Ana sawetara cara kanggo ngerti yen tekanan ban kurang:

  • Monitor Tekanan Ban - Peringatan bakal ditampilake ing dashboard sing bakal ngerti yen waktune ngunggahake ban sampeyan.
  • Pengukur Tekanan Tirus - Lebokake pengukur tekanan ban menyang batang katup, banjur pencet mudhun. Iki bakal menehi maca PSI.
  • Kinerja Ala - Yen sampeyan ngalami kurang responsif lan nitih kualitas ing kendaraan sampeyan, ana kemungkinan sampeyan duwe tekanan ban kurang utawa ban ban kurang lan kudu mriksa kanthi cepet.

Kepiye Cara Meningkatake Ban Sampeyan Ing Kendharaan Honda?

Priksa tekanan ban sampeyan saben wulan utawa luwih, utamane nalika hawa adhem nyebabake tekanan hawa saya gedhe. Yen sampeyan ora yakin babagan cara nambah ban utawa mriksa tekanan ban, kita bisa mbantu! Nelpon kita lan salah sawijine teknisi ban bakal rawuh ing lokasi sampeyan kanggo nambah ban utawa ndandani ban sing wis ditubuk cepet, langsung ning dununge sampeyan!

Apa Sampeyan Sampeyan Ngerti Babagan Sistem TPMS Ora Langsung?

Yen Honda sampeyan dilengkapi TPMS ora langsung (2016+ HRV, 2015+ Fit, 2014+ Civic / CRV, 2013+ Accord), kalibrasi TPMS kudu diinisialisasi sawise nyetel tekanan ban sampeyan. Sawise nemokake paramèter nyopir tartamtu, TPMS (Sistem Pemantau Tekanan Tirus) bakal ngrampungake kalibrasi. Yen paramèter nyopir (waca ing ngisor iki kanggo katrangan lengkap) ora bisa dipepaki, lampu tekanan ban sing sithik bakal murup maneh. Mangga tindakake pandhuan ing ngisor iki utawa hubungi kita yen kedadeyan:

  • Priksa kabeh 4 ban ing kendaraan lan priksa manawa ora ana ban sing rata utawa rusak lan yen bisa, priksa maneh tekanan ban kasebut.
  • Yen mriksa tekanan ban ora bisa ditindakake utawa gampang, lan ban katon ora sithik, tindakake inisialisasi kalibrasi TPMS kanthi mencet tombol ing sisih kiwa setir utawa ing Setelan Kendaraan ing layar I-MID utawa, ing Layar infotainment (waca manual pamilik sampeyan kanggo instruksi kalibrasi TPMS).
  • Sawise proses kalibrasi diwiwiti, kendharaan kudu dikendhalekake 30-40 kilometer kanthi kecepatan udakara 45mph-100 km / jam. Sistem ora bakal nyimpen data kanggo kacepetan ing sanjabane paramèter kasebut.
  • Kanggo mriksa manawa TPMS wis kalibrasi kanthi bener, mateni kendaraan lan wahana dadi modh aksesori (mesin mati nanging kendhare urip). Yen lampu tekanan ban murah ora kedhip sawise sak menit, kalibrasi wis rampung.
  • Yen lampu kedhip antarane 45-60 detik, drive kudu dipateni maneh.

* TPMS ora langsung ora nggunakake sensor tekanan ban sing dipasang ing rodhane. Nanging, nggunakake sensor kecepatan roda VSA / ABS kanggo ngawasi lan mbandhingake kecepatan ban individu nalika nyopir. Kapan kalibrasi diwiwiti, unit kontrol TPMS sinau karakteristik ban sajrone drive kalibrasi.

.