.

6 Tandha Sing Alternator Dadi Ala ing Mobil Sampeyan

Srengenge X

6 Tandha Sing Alternator Dadi Ala ing Mobil Sampeyan - Info Cepet

Nalika sampeyan ndeleng lampu sing kedhip, mandheg utawa swara aneh nalika nyopir, mobil sampeyan ora angker; kemungkinan iku mung alternator sing gagal. Alternator minangka komponen utama ing sistem listrik mobil sampeyan, ngowahi energi saka poros menyang listrik sing migunani kanggo ngeterake sistem listrik kendharaan lan kanggo ngisi daya batere. Nalika wiwit gagal, bisa nyebabake efek domino saka masalah listrik sing pungkasane bisa nyebabake kerusakan. Kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan duwe alternator sing gagal?

Mangkene enem gejala sing kudu diwaspadai.

1. Lampu indikator

Sampeyan kemungkinan kendaraan sampeyan dilengkapi lampu indikator peringatan ing dashboard kanthi judhul "ALT" utawa "GEN." Iki asring dadi indikator pertama alternator dadi ala. Aja nglirwakake indikator iki, sanajan sampeyan ora ngalami gejala liyane. Gawa kendaraan kasebut menyang spesialis otomotif sing bisa dipercaya kanggo diagnosis.

2. Lampu utama surem utawa kerlip

Lampu murup utawa surem minangka sinyal kuwat yen alternator sampeyan bisa uga ora mlaku kanthi bener. Alternator nyedhiyakake daya menyang lampu utama, mula kedhep biasane tegese alternator lagi berjuang nindakake.

3. Gagal listrik liyane

Nalika alternator dadi ala, sistem liyane sing didhukung dening alternator bisa wiwit aktif. Iki bisa uga kalebu windows daya, kunci daya, lampu dashboard, AC, uga radio mobil sampeyan. Prekara liya sing bisa nyebabake kegagalan kasebut, nanging luwih becik njupuk layanan perbaikan otomatis sing dipercaya supaya dipriksa.

4. Swara Aneh

Kayane gejala sing ora jelas, sawise kabeh, akeh perkara sing bisa nyebabake swara ora umum ing mobil. Nanging, kadang-kadang kegagalan alternator bisa nyebabake sawetara bantalan gagal ing mesin, nggawe rattle sing ora biasa. Alternator bisa uga dadi pelaku, apamaneh yen diiringi sawetara gejala liyane sing wis kasebut.

5. Kios mobil utawa kangelan miwiti

Mobil sampeyan ora mung nganggo bensin; uga nganggo listrik (sanajan bisa uga dudu kendaraan hibrida). Alternator menehi tenaga menyang busi sing nyala bensin ing mesin sampeyan. Nalika alternator gagal, bisa uga ora ana cukup daya ing busi kanggo njaga mesin urip, sing bisa mandheg tanpa alesan nalika mlaku, utawa bakal nemoni masalah. Nglirwakake gejala iki, lan mobil sampeyan pungkasane ora bakal miwiti.

6. Batere mati

Temenan, batere mobil kadang gagal dhewe nanging alternator sing ala sejatine bisa nyebabake batere bisa ilang amarga ora bisa diisi ulang. Yen sampeyan batere dadi mati, priksa alternator nalika ngganti batere supaya ora kedadeyan maneh. 

Nalika nekani lokasi apa wae kanggo nyedhiyakake pengendara kanthi ningkatake batere, biasane ngenteni sawetara menit sawise mbukak mobil, kanggo mesthekake yen kendaraan ora ngalami masalah alternator. Yen mesin mobil mati sawise kita miwiti, penyebabe bisa uga alternator sing gagal.

.