Cara Ngganti Ban Kempes ing Honda Civic

Danny Popen

Nduwe Ban Kempes ing Honda Civic Sampeyan?

Yen sampeyan duwe ban kempes ing Honda Civic, sampeyan duwe telung opsi kanggo ngatasi kahanan iki:

  1. Ganti ban sing kempes nganggo cadangan sing digunakake dhewe.
  2. Telpon asuransi utawa layanan pitulungan pinggir dalan ing ngendi sampeyan duwe anggota
  3. Hubungi independen layanan ban warata kanggo mbantu sampeyan (Sparky Express - Tel: 647-819-0490).

Prosedur Safety Penting

Nalika ngganti ban kempes karo spare digunakake ing Honda Civic, tansah mikir safety pisanan:

  • Alon alon-alon lan parkir Honda Civic adoh saka lalu lintas ing permukaan sing rata lan padhet kanthi jarak sing cukup kanggo sampeyan ngganti ban sing kempes.
  • Uripake lampu bahaya.
  • Gunakake barikade, kerucut oranye, utawa segitiga reflektif darurat kanggo mesthekake area kerja sampeyan bisa dideleng dening pembalap liyane ing dalan kanggo menehi ruang.
  • Nduwe partner jaga kanggo ngawasi lalu lintas lan ngelingake sampeyan supaya mbusak wilayah kasebut yen ana darurat.
  • Sijine Honda Civic ing Park.
  • Aktifake rem parkir darurat utawa rem tangan.
  • Blokir roda ngelawan nganggo wedges utawa chokes wheel.
  • Nganggo rompi reflektif yen sampeyan duwe.
  • Aja mlebu ing sangisore kendharaan nalika dicegat.

Piranti Ban Flat Sampeyan Perlu

Mangkene alat sing sampeyan butuhake kanggo ngganti ban kempes kanthi cadangan sing digunakake ing Honda Civic:

  • Kunci lug sing dilengkapi karo kendaraan sampeyan.
  • Jack.
  • Roda wedges.
  • Kompresor udara utawa inflator ban.
  • Pengukur tekanan ban.
  • Ban serep sing digunakake kanthi bener.
  • Soket nut kunci roda.

Siapke Wheel Wedges

Selehake wedges loro wheel ing ngarep lan mburi wheel ngelawan kanggo nyegah kendaraan saka obah nalika sampeyan lagi digunakake.

Copot Roda Ban Flat

Mangkene carane sampeyan bisa nyopot roda ban kempes ing Honda Civic sampeyan:

  • Copot tutup hub. Sawetara model Honda Civic dilengkapi tutup hub plastik sing diselehake ing kacang, nanging sawetara tutup hub diamanake nganggo kacang lug. Priksa manawa sadurunge sampeyan miwiti narik tutup hub saka wheel sampeyan ngenali apa jinis tutup hub Honda Civic wis. Sawetara model ora duwe tutup hub, dilengkapi karo velg.
  • Copot kacang lug nganggo kunci lug. Aja mlumpat, utawa nyepak kunci lug amarga bisa ngilangi mur lug utawa patah kancing. Gunakake tangan utawa nelpon profesional pitulungan pinggir dalan ban warata yen sampeyan ora bisa mbusak kacang lug kanthi manual. Aja copot kacang lug nganti Honda Civic sampeyan jacked lan setir ban kempes mati ing lemah.
  • Gunakake jack kanggo ngangkat kendaraan. Honda Civic dilengkapi jack gunting. Priksa manawa sampeyan nggunakake titik jacking sing tepat kaya sing dituduhake ing manual pemilik.
  • Copot kacang lug. Copot kacang lug kabeh lan copot setir ban kempes.

Pasang Ban Serep

Saiki wektune kanggo masang ban serep Honda Civic (uga dikenal minangka serep sing digunakake, setir serep, utawa "donut'):

  • Copot ban serep Honda Civic saka bagasi.
  • Ngembangake ban serep menyang tekanan ban sing dituduhake ing sidewall (biasane 60 PSI). Aja nyopir nganggo ban serep sing ora kembung kaya sing ditunjuk.
  • Pasang ban serep ing stud lan tengah. Priksa manawa mburi ban serep-s rim warata marang disk.
  • Sijine kacang lug lan kenceng nganggo tangan.
  • Kencengake mur lug menyang spek torsi sing dituduhake ing Manual Pamilik Honda Civic. Priksa manawa sampeyan ora over-torque kacang lug kanthi nendhang kunci lug amarga sampeyan bisa ngrusak kacang lug lan kunci rodha, utawa malah break kancing rodha.
  • Mudhunake kendaraan kabeh.
  • Copot jack.
  • Copot wedges.
  • Priksa maneh tekanan ban kanggo mesthekake yen cocog karo tekanan sing disaranake ing sidewall ban serep. Ngeculake utawa nambahake hawa yen perlu.
Ban serep ing Honda Civic sampeyan dumunung ing ngisor lantai.

Selehake Ban Flat ing Trunk

Selehake roda ban sing kempes ing bagasi, luwih becik ing kemul utawa lembaran plastik supaya bagasi sampeyan tetep resik. Priksa manawa sampeyan njupuk kabeh alat lan ora ninggalake apa-apa.

Cara Nyopir nganggo Ban Serep

Biasane, ban serep ing Honda Civic sampeyan duwe label sing nuduhake kacepetan maksimal. Aja ngluwihi wates kacepetan kasebut (biasane 80km/jam utawa 55mph) lan sampeyan ora bakal nyopir kendaraan kanthi agresif.

Njupuk ban kempes menyang toko ban profesional kanggo ndandani utawa kanggo ngganti karo ban anyar.

Yen ban kempes disebabake paku utawa sekrup, Sparky Express bisa ndandani ban sing kempes ing ngendi wae, amarga kita nyedhiyakake layanan ndandani ban kempes. Nanging, yen ban kempes ing Honda Civic Panjenengan iki punctured ing sidewall, utawa yen sundhukan utawa Cut ban ngluwihi 0.25 inci, ban ora bisa didandani ing dalan, lan kita kudu nginstal ban serep Panjenengan.

.